Настаняване в Боженци

Настаняване в Боженци

Боженци е едно от стотиците прекрасни места в България, величествено през всички сезони на годината, а всяко кътче тук е късче от нашата история.

Защо да изберем точно Боженци за настаняване за почивка, семейна сбирка, тиймбилдинг или пък просто за едно вълнуващо бягство през уикенда?

Ще ви разкажем в следащите редове.

Почивка и приключение с нотки история

Боженци съхранява в своята прегръдка 600 години история. Толкова много съдби, емоции, преживявания са оставили следа в това величествено кътче българска земя. Боженци е съвкупност от смайващи гледки, изобилие от природни картини и поразително красиви исторически забележителности.

Боженци не просто е място за почивка, това е Архитектурно – исторически резерват и гостоприемно място, внасящо уют и радост във всеки един избрал да се настани в Боженци.

Сгушени в селото са няколко къщи, като сред тях са и онези 6 Къщи за гости, очакващи своите посетители. Само на 16км от гр. Габрово и на 218 км от гр. София, Боженци е лесно достъпно посредством различни видове транспорт, което ни позволява да направим „разходка през вековете“ както през седмицата, така и през уикенда.

Настанявайки се тук, в Къщи за гости „Боженци“, част от Архитектурно-исторически резерват „Боженци“, ще ви посрещнат калдаръмени улички, криволичещи из цялото село и отвеждащи всеки до избраната от него Къща за гости. Всяка къща има собствен живот и описва своята лична история. „Иванца Бончева“, „Петко Кичуков“, „Иван Карадимитров“, Мария Савекова 18в.“, Мария Савкова 19в.“ или „Цана Михова“ гордо пазят своето място, с онази сила и спокойствие, с онази увереност и красота, запленяваща сетивата ни.

„Настани се в Боженци и го заобичай“

Боженци е място за пробуждане на сетивата, място за спомняне на историята и на миналото, вплетени в нас и в природата до днес. Тук цветните приказки, разказвани от природата са като картина от изкусен художник. Звуците в Боженци са песен на птици, вода, полъх на пролетен вятър, снежна плетеница от корони на дървета, багри и отенъци на есен, благоухания и тишина.

Настаняването в Боженци е като пътешествие през времето, каращо всеки да почуства емоции. Силни, интересни, обогатяващи и сгряващи душата емоции от престоя си тук.

Тук всеки може да диша спокойно, да вдишва силата и енергията на Боженци и да остави тялото и душата да се слеят в едно цяло. Сигурно вече искаш да се настаниш в Къщи за гости „Боженци“, нали? Ето и какви удобства и услуги ще откриеш при нас:

  • 6 Къщи за гости с различен капацитет за настаняване;
  • Оборудвани кухни за комфорт и уединение;
  • Отопляване посредством климатици и конвекторни печки;
  • Самостоятелни стаи, свързани стаи и преходни стаи;
  • Обширни общи помешения за време с приятели и приятни разговори;
  • Удобни легла с нови матраци, завивки и възглавници;
  • Обособено паркомясто в къщите и др.

Настанявайки се в Боженци е задължително да бъдат посетени музейните обекти в селото като Къща музей „Баба Райна“, Къша музей „Дончо Попа“, „Старото школо“ и „Менгема“. Прекрасните и опитни екскурзоводи ще разкрият на всеки гост тайните на Боженци и ще направят така, че да се пренесете назад в историята.

Спомените от Боженци остават в сърцето и в ума на всеки посетил мястото, а в намиращия се в селото Музеен магазин може да се закупят артикули като тематични картини, керамични или дървени изделия, различни книги за историята на мястото, малки сувенири за подарък или за спомен и др.

„Създайте вашата собствена приказка в Боженци“

В Боженци са намират няколко традиционни български механи, които посрещат не само тези жадни за историята на мястото гости, но и тези, които искат да хапнат вкусна, българска и традиционна храна.

Всеки посетил или планиращ да се настани в Боженци трябва да знае, че тук нищо не е в повече и нищо от атмосферата не е излишно. Всяко камъче, всяка плоча, всяко цвете и дърво са точно там където трябва… А за това не се грижим ние, а великата сила на Природата и земята. Нека заедно да опазим този дар за поколенията, за да може всеки да види, усети, преживее и разкаже за Боженци.

Последвайте ни в социалните медии и споделяйте снимки от посещенията ви в Къщи за гости „Боженци“.

Споделете:

Още публикации

Къща за гости "Иван Карадимитров"

Къща за гости „Мария Савекова“ XVIII век

Къща за гости „Мария Савекова“ XVIII век

Къща за Гости „Цана Михова“

Къща за гости „Иванца Бончева“

Къща за гости „Петко Кичуков“

Празнични пакетни предложения

Празнични дни в Боженци

Уважаеми Гости, моля имайте предвид, че за посочените периоди е възможно настаняване само в цяла къща.