Повече за нас

Къщи за гости "Боженци"

Ако искате да отседнете на място, което съчетава в себе си гостоприемството и историята, то вашето място е Къщи за гости „Боженци“.
Сгушени в Архитектурно-исторически резерват Боженци, къщи за гости „Боженци“ не са типичният хотел или място за настаняване. Само на 16 км от град Габрово, нашите 6 на брой къщи „открехват“ вратите си за Вас и ви предоставят възможност за „разходка през вековете“.
„Тежестта и силата“ на историята тук може да се усети и преживее от всяко кътче на къщите. Отсядайки в Къщи за гости „Боженци“, Вие ще се насладите на спокойствие, ще се заредите с енергията на заобикалящата ви природа, ще усетите енергията на мястото и силата, която то излъчва и ще си тръгнете заредени с нови емоции и положителни чувства. И със сигурност ще искате да се връщате отново и отново!

Къща за гости "Иван Карадимитров"

Къща за гости „Мария Савекова“ XVIII век

Къща за гости „Мария Савекова“ XIX век

Романтиката, заобикаляща Къщи за гости „Боженци“ е еднакво силна през всички сезони на годината. През пролетта, зараждащият се живот ще Ви приветства, докато отпивате от сутрешното си кафе, а песента на птиците ще оглася цялото село. Ароматите от растящата трева и цъфтящите наоколо цветя ще Ви пренесат в друга реалност. Лятото пък ще бъдете щедро дарявани със слънчеви лъчи, но и същевременно ще усещате прохладата, идваща от върховете на Стара планина. Есента обагря нашите къщи в различни цветове и пренася всеки наш гост в друга реалност, докато стъпва върху килима от листа в ярко червено, жълто, оранжево и кафяво. През зимния сезон под тежестта на снега нашите 6 къщи са едно комфортно и даващо уют място, пренасящо гостите в техните собствени зимни приказки. Водещите до всяка къща калдъръмени улички могат да ви „срещнат“ със сърни, свободно преминаващи през селото. Къщи за гости „Боженци“ са подходящ избор за почивка, както за цялото семейство, така и за романтичен уикенд; за весели компании или просто за спирка и отдих по време на седмицата. Всяка една от тях разполага с комфортни легла, изцяло оборудвана кухня, пособия за хранене и готвене и не на последно място безплатен високоскоростен интернет.

Къща за гости „Цана Михова“

Къща за гости „Иванца Бончева“

Къща за гости „Петко Кичуков“

Къщи за гости „Боженци“ са с различен капацитет, като най-голямата „Иван Карадимитров“ е с площ от 260кв.м и може да настани група до 15 човека, докато къща „Цана Михова“ е с площ от 70 кв.м и е подходяща за до 4 човека. Повече за индивидуалните особености на всяка от къщите може да разгледате тук.
Всяка от нашите 6 къщи разполага с обширен двор, който през пролетно-летния сезон е магическо и притегателно място за всеки. Зелените чемшири, лозовите асми и преплитащите се аромати на цъфтящите цветя ще останат в съзнанието ви завинаги.
Къщи за гости „Боженци“ са със автентична архитектура и голяма част от интериора е изработен от дърво. Усещането за уют, спокойствие и топлина, което то дава са неповторими и правят всичките шест къщи уникални сами по себе си.

Празнични пакетни предложения

Празнични дни в Боженци

Уважаеми Гости, моля имайте предвид, че за посочените периоди е възможно настаняване само в цяла къща.